شماره: 5094
1393/10/10
قانون مالیات بر ارزش افزوده نیازمند اصلاح است

'فیروز ابراهیمی' روز سه شنبه گفت: در بودجه امسال نرخ مالیات بر ارزش افزوده هشت درصد بود که این نرخ در بودجه 94 به 10 درصد افزایش یافته است.

وی افزود: قانون مالیات بر ارزش افزوده برای بسیاری از تجار و صاحبان صنوف مشکلاتی ایجاد کرده و در شرایط کنونی نیازمند اصلاح می باشد.

وی اظهار کرد: قانون مالیات بر ارزش افزوده نیازمند زیرساخت های لازم برای اجراست لذا تداوم اجرای آن بدون داشتن زیرساخت های لازم و افزایش دو درصدی نرخ آن منطقی نمی باشد.

ابراهیمی گفت: مالیات بر ارزش افزوده در بیشتر کشورها به نوعی مالیات بر مصرف است اما از آنجا که نظام توزیع کالا در ایران مشکل دارد و دولت نمی تواند مالیات را از مصرف کننده نهایی اخذ کند لذا تولیدکننده آن را پرداخت می نماید.

وی ادامه داد: واحدهای تولیدی به ناچار، مالیات بر ارزش افزوده را از محل منابع داخلی خود در پایان هر فصل به شکل نقدی پرداخت می کنند که این امر بر مشکلات آنها افزوده است.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، دریافت مالیات های سنگین از بخش تولید را از معضلات اساسی تولیدکنندگان عنوان و بیان کرد: در شرایطی که تولیدکنندگان با تحریم های بین المللی، معوقات بانکی، نرخ بالای سود تسهیلات بانکی، نرخ بالای بیمه تامین اجتماعی و کاهش ظرفیت تولید دست و پنجه نرم می کنند، اخذ مالیات های سنگین برای آنان بی رحمانه است.

ابراهیمی گفت: به منظور افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش وابستگی اقتصاد به نفت لازم است هزینه های سربار تولید را کاهش داد و تولیدکنندگان را حمایت کرد تا بتوان به سبد صادرات غیر نفتی کشور تنوع بخشید.

وی با اشاره به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس این گزارش چهار مشکل عمده در فضای کسب و کار کشور وجود دارد که مهمترین آن سختی فرآیند دریافت تسهیلات بانکی و نرخ بالای این تسهیلات است.

وی اظهار کرد: نوسان قیمت مواد اولیه، ناتوانی بازار سرمایه در تامین منابع مالی تولید، بوروکراسی اداری و تحریم های خارجی از دیگر مشکلات فضای کسب و کار کشور است که طی سه سال گذشته برای حل آنها اقدام مناسبی انجام نشده است.

ابراهیمی گفت: در شرایطی که قیمت نفت در بازار جهانی کاهش بسیار داشته بهترین فرصت برای تقویت تولید داخل فراهم شده است.

وی اظهار کرد: درصورت اتکای بیش از حد به درآمدهای نفتی، این شوک ها اقتصاد کشور را فلج می کند لذا باید هر چه زودتر نسبت به جایگزین کردن درآمدهای غیرنفتی به جای درآمدهای نفتی و تقویت تولید داخل اقدام کرد.

ابراهیمی توسعه صادرات و برنامه ریزی مدون برای رونق تولید از سوی دولت را پیش نیاز کاهش وابستگی به نفت عنوان و بیان کرد: باید از حالت شعار و حرف برای تولید خارج شویم و بخش تولید را به صورت واقعی مورد حمایت قرار دهیم.

وی افزود: این حمایت می تواند در کاهش فشارهای مالیاتی، نرخ سود تسهیلات بانکی، قیمت مواد اولیه، افزایش معافیت های مالیاتی برای صادرکنندگان، جلوگیری از واردات بی رویه، تجدیدنظر در رفتارهای اقتصادی کشور و اقدام عملی نسبت به سیاست های اقتصاد مقاومتی تبلور یابد.

به گزارش استیل ایران به نقل از ایرنا، دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت یکی از مولفه های لازم برای خروج از اتکا به نفت را الگوبرداری از کشورهای توسعه یافته عنوان و بیان کرد: اقدامات این کشورها باید بررسی و در دستور کار مسوولان قرار گیرد.


ابراهیمی افزود: دولت، مردم و تولیدکنندگان سه راس مثلت تولید در کشور هستند، دولت وظیفه حمایت، تولیدکنندگان وظیفه تولید با کیفیت و مردم نیز وظیفه مصرف تولیدات داخلی را برعهده دارند و تنها با همکاری نزدیک این سه بخش می توان به بهبود وضعیت تولید در کشور و کاهش وابستگی به نفت امید بست.

وی بیان کرد: براساس نظرات کارشناسان اقتصادی، تنها 20 درصد مشکلات اقتصادی اثر منفی تحریم ها بوده و باقی آنها ریشه درونی دارد.

ابراهیمی سیاست های اقتصاد مقاومتی را راه حل کلی برای حمایت از بخش تولید و خروج از اتکا به درآمدهای نفتی عنوان کرد و گفت: دولت باید برای عملیاتی کردن این سیاست ها اقدام کند .
حق انتشار محفوظ است ©